Aktiviteten på Bitcoin sine regulerte futuresbørs har aldri vært større

Åpen interesse for CMEs futuresmarked for Bitcoin har truffet en annen høy tid gjennom tidene, noe som indikerer økende interesse fra institusjonelle investorer.

CMEs åpne bitcoin futures open-interesse sitter for tiden på 830 millioner dollar, en annen høy tid.

For første gang noensinne er en regulert futures-børs nå i topp 5-børsene med åpen interesse

Med at Bakkt også ser større høydepunkter enn noen gang, kan det indikere at institusjonelle investorer blir stadig mer interessert i Bitcoin.

Åpen interesse for Bitcoin’s regulerte derivatmarkeder har økt fortiden gjennom alle tider da institusjonelle aktører fortsetter å interessere seg for den unge eiendelen.

I henhold til data fra Skew analytics har Chicago Mercantile Exchange’s Bitcoin- futures omtrent 830 millioner dollar verdt utestående kontrakter. Foreløpig er det bare OKEx og BitMEX som har mer åpen interesse for sine derivatplattformer, noe som gjør CMEs åpne interesse til det tredje største i Bitcoin’s derivatmarked.

Uregulerte børser som BitMEX, OKEx, Binance og andre tiltrekker vanligvis mer futures trading enn regulerte arenaer som CME eller Bakkt. Futures kontrakter lar handelsmenn kjøpe eller selge en gitt eiendel til en forhåndsbestemt pris på et tidspunkt i fremtiden. Bitcoin-futures gjør det mulig for investorer å spekulere i prisen på BTC uten å kjøpe Bitcoin selv.

Og 2020 har vært vitne til den raske økningen av regulerte arenaer for futureshandel med Bitcoin, og spesielt CME vokste opp for å matche volumene til de uregulerte kollegene

830 millioner dollar, for eksempel, er den siste i en serie med høydepunkter gjennom tidene som begynte 27. juli, da åpen interesse for CME steg til 725 millioner dollar. Dette sprakk den forrige høyden på hele 530 millioner dollar, som ble satt to måneder før 14. mai. Siden februar har det gjennomsnittlige daglige handelsvolumet på CME-børsene klokket inn på rundt 335 millioner dollar.

Bakkt, et annet regulert handelssted, ser betydelig mindre volum enn CME, men det har fortsatt hatt en økning i vekst også i 2020. Total åpen interesse for plattformen har økt nesten åtte ganger siden midten av juli og steg fra 3,7 millioner dollar til 27 millioner dollar. I løpet av den siste måneden er Bakks gjennomsnittlige daglige volum bare sjenert for 50 millioner dollar; til sammenligning har det gjennomsnittlige daglige volumet over levetiden vært omtrent 12,5 millioner dollar.

Bølgen i aktiviteten på Bitcoin’s regulerte derivatsteder kommer på et tidspunkt hvor den institusjonelle interessen for Bitcoin aldri har vært høyere.

Hedgefondsjef Paul Tudor Jones lyste for eksempel søkelyset på Bitcoin i mai da han i et brev til investorene skrev at han forventer at Bitcoin vil spille en nøkkelrolle i det han kaller „den store monetære inflasjonen.“ (Det er verdt å merke seg at Jones er lang Bitcoin via derivater produkter som futures, så det er mulig at han bruker CME for beholdninger).

I slutten av juli har amerikanske tilsynsmyndigheter grønt tente banker for å varetekt kryptoaktiver i et trekk som ble sett på som en legitimator for en industri som er i strid med den tradisjonelle finanssektoren.

Og med prisen på Bitcoin på vei opp igjen, kunne vi snart se flere institusjonelle aktører rette oppmerksomheten mot denne raskt voksende digitale eiendelen.