Handelaren gebruiken het meest hefboomeffect ooit als Bitcoin

Handelaren gebruiken het meest hefboomeffect ooit als Bitcoin in de buurt van de belangrijkste weerstand

  • Bitcoin handelt rond het niveau dat het de afgelopen weken heeft bereikt.
  • De stieren wedijveren om boven $13.800 te breken, maar de weerstand is hier vrij significant en toont weinig tekens van het degraderen.
  • BTC heeft nu veelvoudige biedingen gemaakt om boven $14.000 te breken, maar elk heeft in het zien van sterke toevloed van het verkopen van druk geresulteerd die het terug naar het medio-$13.000 gebied verzenden.
  • Er is een goede kans dat Bitcoin op korte termijn een verhoogde volatiliteit zal beginnen te zien, aangezien de hefboomwerking die door handelaren op marginplatforms zoals Binance wordt gebruikt op een all-time high is.

Bitcoin en de geaggregeerde cryptocurrency markt zijn Crypto Code de afgelopen dagen en weken niet in staat geweest om een duidelijke break-out of breakdowns te plaatsen.

Het handelt nog steeds net onder het cruciale weerstandsniveau van $13.800, een niveau dat zowel analisten als beleggers de afgelopen dagen en weken nauwlettend in de gaten hebben gehouden.

Als dit niveau niet op korte termijn wordt verbroken, kan het uiteindelijk een sterke afwijzing veroorzaken die de prijs lager doet dalen.

Een trend die zou kunnen bijdragen aan de volatiliteit als gevolg van een breakout of een storing is de enorme hefboomwerking die wordt gebruikt op handelsplatformen zoals Binance.

Bitcoin blijft Stagnerende Koersactie zien als Bulls Target $13.800 Breakout

Gisteravond was nogal wisselvallig voor Bitcoin, met de cryptocurrency rally zo hoog als $14.100 voordat het gezicht van de instroom van de verkoop van druk die stuurde het naar $13.700.

Sindsdien is het geconsolideerd en wordt het momenteel verhandeld tegen de huidige prijs van $13.786, iets minder dan 2%.

Dit is slechts een haar onder zijn belangrijkste $13.800 weerstandsniveau dat de afgelopen dagen en weken sterk is gebleven.

Handelaren die het hefboomeffect verhogen als Volatility Looms

Een analytisch bedrijf merkte in een recente tweet op dat Bitcoin-handelaren op marginale handelsplatformen zoals Binance Futures de hefboomwerking die ze gebruiken sterk hebben vergroot.

„BTC Estimated Leverage Ratio at Binance hits the all-time high,“ merkte CryptoQuant op.

Deze trend suggereert dat, zodra Bitcoin een grote beweging maakt, de volatiliteit zal worden verhoogd en mogelijk de toon zal zetten voor waar het zich in de rest van 2020 zal ontwikkelen.

Het zou ook een liquidatiecascade kunnen ontketenen die een sterke neerwaartse trend of een opwaartse trend voedt – afhankelijk van hoe het reageert op 13.800 dollar.